×Niet ingelogd
Log je in of Maak een account aan om berichten te kunnen plaatsen op ons forum!
butcher
Welke zakenlieden zitten er in de G6 die Roda JC moet gaan hervormen? Vooral ondernemers uit de automatisering, uitzendbranche en vastgoedhandel. Succesvol en volgens Quote vermogend.
Bourgondiër met ICT-rijk
Als jongetje verkondigde hij steevast dat hij later rijk wilde worden. Soms op het irritante af. Jan Baggen (53) bleek een echte streber en legde later als student van twintig op een zolderkamer in Heerlen het fundament voor zijn ICT-imperium. Ruim dertig jaar later heeft zijn Cadac Group vestigingen in West-Europa, VS en Australië. Baggen, ooit uitgeroepen tot jongste Manager van het Jaar, resideert in een riante villa in Voerendaal en heeft de uitstraling van een bourgondiër. Af en toe laat hij zijn gezicht zien bij amateurclub Weltania, maar nu krijgt de softwarekoning - door Quote geschat op een vermogen van ruim twintig miljoen - een vinger in de pap bij Roda.

Diego niet, Roda wel
In zijn stoutste dromen zou hij het liefst de hand drukken van Diego Maradona. Maar Leon Beerendonk, vermogend sponsor van RKVV Heksenberg en succesvol ondernemer in de automatiseringsbranche, zag dat scenario anderhalf jaar geleden wreed in de prullenbak verdwijnen toen de Argentijnse halfgod in al zijn wijsheid besloot om toch geen penalty bij de Heerlense amateurclub te komen nemen. De 67-jarige Beerendonk – niet te verwarren met oud-prof Leo Beerendonk - kan nu zijn aandacht verleggen naar Roda. Vanuit Landgraaf, waar hij volgens Quote de rijkste inwoner is met een bezit van 11 tot 15 miljoen euro, is hij binnen tien minuten in het Parkstad Limburg Stadion. Eigenlijk heeft hij al de pensioengerechtigde leeftijd bereikt, maar met zijn adviesbedrijf Mabs4.0 opereert hij nog in de ICT-wereld.

De rijkste Limburger
Met zijn in de vastgoedhandel vergaarde fortuin – volgens Quote heeft zijn ontroerend goed-portefeuille een waarde van 940 miljoen - zou de rijkste Limburger vrij moeiteloos Roda JC naar de Champions League kunnen voeren. Maar Henk Stienstra (77) is wars van Korotaev-achtige vergezichten en beperkte zijn bemoeienis met de Kerkraadse club jarenlang tot sponsoring via zijn bedrijf. Het lijkt onwaarschijnlijk dat de zeer mediaschuwe tycoon uit Heerlen nu persoonlijk zitting gaat nemen in het presidium dat de aandelen van leeftijdsgenoot Frits Schrouff gaat beheren. Meer voor de hand ligt dat een topman van het Stienstra-concern naar voren wordt geschoven.

Via coulissen terug in Roda-top
Volgens intimi liepen de emoties hoog op toen Nick Janssen (61) een half jaar geleden zijn functie van commercieel directeur bij Roda JC ter beschikking stelde. Hij zag geen rol meer voor zich weggelegd als een groep lokale ondernemers onder leiding van uitzendonderneemster Dionne Wiertz bij de club zou instappen. Die paleisrevolutie ging echter niet door, waarna Janssen toch weer als ‘adviseur’ via de coulissen terugkeerde. En nu opnieuw een prominente positie verwerft door plaats te nemen in de 'G6', die Roda gaat hervormen. De ex-topman van de Limburgse uitzendreus Flexpoint doet dat via zijn eigen consultancybedrijf Gruppo Esmi. Gezien zijn verleden bij Roda zal zijn invloed wellicht groot zijn.

De trucks van broers Ad en Kees
Ruim honderd vrachtwagens trokken eind april in een colonne vanaf het Parkstad Limburg Stadion door het heuvelland. De derde truck run van KLG Europe was een daverend succes, niet in het minst omdat ook mensen in een rolstoel mochten meerijden. Het typeert het familiaire karakter van het van oorsprong Brabantse vervoersbedrijf, dat wordt geleid door de broers Kees en Ad Kuijken, die zelf ooit begonnen als vrachtwagenchauffeur. KLG was van 2015 tot 2017 hoofdsponsor van Roda JC en de band die in die tijd is ontstaan tussen beide partijen leidde tot een betrokkenheid die nu resulteert in een sleutelpositie bij de Kerkraadse club. Of ze daadwerkelijk veel tijd hebben voor Roda is de vraag, want Kuijken & Kuijken staan aan het hoofd van een groot internationaal bedrijf, dat wereldwijd vijftien vestigingen heeft, van Venlo tot China. Kees Kuijken is zelfs honorair consul voor Roemenië in Nederland.

Out-of-the-box ondernemer
Geboren en getogen in Kerkrade, en een ondernemer die out-of-the-box durft te denken. Bert Peels (57) heeft misschien wel het ideale profiel om zitting te gaan nemen in de denktank die Roda JC op de schop gaat nemen. Hij is bepaald niet onbekend in het netwerkcircuit in het Parkstad Limburg Stadion. In het verleden was hij topman van Medisana, een trouwe sponsor die onlangs in het nieuws kwam met ongezouten kritiek op trainers, spelers en beleidsbepalers. Peels is intussen opgeklommen tot een gelouterd en creatief zakenman die aan het hoofd staat van Commaxx International, een koepel met hoofdkwartier in Nuth waaronder diverse bedrijven in de hifi-, fitness-, en witgoedbranche vallen.

Op de achtergrond speelde hij al langer een invloedrijke rol in het sponsorcircuit van Roda JC. Nu de club in zwaar weer zit, achtte Carel Boeckaert (59) het moment daar om de regie te nemen. De VDL Nedcar-topman, die afgelopen jaar na een korte regeerperiode in Born aftrad als algemeen directeur, smeedde het pact van zes succesvolle, vermogende ondernemers die de aandelen van Frits Schrouff gaan beheren. Zij leiden de sanering en stellen een nieuwe directeur aan. Dat moet in samenspraak met Aleksei Korotaev, die twintig procent van de aandelen krijgt, maar nog verwikkeld is in rechtszaken in Dubai
wo 20 juni 2018 om 08:34 - 20 juni 2018 om 08:34 # 33027
Voorspel de wedstrijd
Niet ingelogd
Log in of word lid om een voorspelling te kunnen plaatsen
vrijdag 10 mei 2024 om 20:00
Euroborg



FC Groningen


Roda JC Kerkrade

Ik geef wijzijnrodajc.nl toestemming mijn emailadres te delen met Roda J.C. B.V. zodat Roda J.C. B.V. mij kan benaderen inzake de seizoenkaart campagne 2023/2024.

Ik wil een reminder ontvangen voorafgaan aan de wedstrijddag indien ik mijn voorspelling nog niet heb doorgegeven.

WZRJC Poule klassement