×Niet ingelogd
Log je in of Maak een account aan om berichten te kunnen plaatsen op ons forum!
butcher


proshots
KNVB-BEKER WILLEM II * 2 RODA JC 2

Op een zinderende cupavond is Roda er niet in geslaagd om de poort naar de halve finale open te beuken. De Kerkradenaren verloren de strafschoppenserie nadat het duel tegen Willem II in 2-2 was geëindigd en kunnen zich nu volledig richten op de degradatiestrijd.
DOOR ROEL WICHE

TILBURG

Fraaie doelpunten, zinderende spanning, een opmerkelijke ingreep van de videoreferee, vechtvoetbal, schoten tegen de paal, gierende emoties: de toeschouwers zaten gisteravond in Tilburg 120 minuten op het puntje van hun stoel. Toen al het stof van een zinderende cupavond was opgetrokken, dropen elf Roda JC’ers uitgeput en gedesillusioneerd van het veld en dansten mannen in een tricolore shirt voor de volgepakte tribunes. Tsiy Ndenge, die de laatste penalty van de avond had gemist, dook met de hand voor het gezicht de catacomben in, getroost door een andere invaller, Maecky Ngombo. De 526 meegereisde Roda-fans in de hoek van het Koning Willem II-stadion bleven verslagen achter. Juist een plek in de halve finale zou voor Roda een godsgeschenk zijn geweest in sportief en financieel zo magere jaren. Maar de slijtageslag in Tilburg leverde voor coach Molenaar en co niet de gedroomde apotheose op.

Roda moest het in Tilburg doen zonder de uitblinker van de laatste wedstrijden, Dani Schahin. Molenaar besloot meteen meer zekerheid in te bouwen en versterkte het middenveld met Mohamed El Makrini. In de laatste linie werd een blok van drie centrale verdedigers neergezet: Daryl Werker, Adil Auassar en Chris Kum, die op de valreep de in de warming-up geblesseerd geraakte Gnjatic (hamstrings) verving.

Ondanks de versterkte vesting ging Roda in de levendige openingsfase meteen al twee keer door het oog van de naald. De Spaanse sluipschutter Fran Sol miste een riante kans, de opgerukte back Lewis raakte de paal. De Kerkradenaren ontsnapten dus, maar doken daarna geregeld dreigend voor het Willem II-doel op. Vancamp wachtte te lang met schieten na een snelle counter, captain Auassar zag een vrije trap eindigen op de vuisten van ex-MVV-doelman Branderhorst.

Tien minuten voor rust veerden de Roda-fans in het uitvak massaal op. Vansteenkiste, de Belgische karakterverdediger die gisteren meer linksbuiten dan linksback was, werd in het strafschopgebied gevloerd. Simon Gustafson verzilverde koeltjes de penalty: 0-1. Maar het antwoord van de thuisploeg volgde direct. Ogbeche klopte iedereen in de lucht: 1-1.

De tweede helft begon meteen spectaculair. Nadat Willem II weer een goede kans om zeep had geholpen, gaf een Duits energiebommetje met Kosovaars bloed zijn visitekaartje af. Schijnbaar achteloos mikte Donis Avdijaj, in volle sprint, de bal vanaf twintig meter in de kruising: 1-2. Maar ook nu kwam de reactie van de thuisploeg snel. Een vrije trap van Tsimikas velde de piepende en krakende Roda-defensie: 2-2.

Invaller Ngombo leek zijn reputatie als supersub waar te maken, maar zijn doelpunt werd door arbiter Higler afgekeurd na een opmerkelijke ingreep van de videoreferee die nog voor veel discussie zal zorgen. Rosheuvel had eerder hands gemaakt op een plek bij de middellijn. Brandende vraag: tot hoever mag een arbitraal korps terug gaan in de tijd om een beslissing te herroepen?

Omdat Rosheuvel meteen erna faalde voor open doel en Willem II nog maar eens de paal toucheerde, bleef de stand gelijk en moest er verlengd worden.

Ook dat extra half uur was volop spektakel. El Hankouri (Willem II) kogelde, jawel, op de paal. Ngombo vergat om een blunder van doelman Branderhorst af te straffen. Uiteindelijk moesten strafschoppen de beslissing brengen. Om 23.24 uur, na een avond van alles of niets, van erop of eronder, jubelde de thuisploeg en stond Roda met lege handen.
vr 02 februari 2018 om 06:17 - 02 februari 2018 om 06:17 # 1095
Voorspel de wedstrijd
Niet ingelogd
Log in of word lid om een voorspelling te kunnen plaatsen
vrijdag 10 mei 2024 om 20:00
Euroborg



FC Groningen


Roda JC Kerkrade

Ik geef wijzijnrodajc.nl toestemming mijn emailadres te delen met Roda J.C. B.V. zodat Roda J.C. B.V. mij kan benaderen inzake de seizoenkaart campagne 2023/2024.

Ik wil een reminder ontvangen voorafgaan aan de wedstrijddag indien ik mijn voorspelling nog niet heb doorgegeven.

WZRJC Poule klassement