×Niet ingelogd
Log je in of Maak een account aan om berichten te kunnen plaatsen op ons forum!
Schlaaange
Helemaal mee eens! Helaas kopen we er niets voor!
za 03 februari 2018 om 16:15 - 03 februari 2018 om 16:15 # 1216
butcher
Door Ivar Hoekstra



anp
2foto's
VOETNOOT
Videoreferee
De videoref zou aan alle oneerlijkheid een eind maken, beloofde de KNVB ons. Met hulp van 180 herhalingen op vijf monitors met daarachter een onpartijdige, evenwichtige en onbevooroordeelde scheidsrechter om de beelden te wegen, kon het niet misgaan. Ja, ammehoela. Het gierde in Duitsland al volledig uit de klauwen toen het ‘onfeilbare’ videorefsysteem bij de introductie meer blunders beging dan Mr. Bean in een avondvullende speelfilm. En we herinneren ons ook nog dat treurspel tijdens de Super Cup toen Feyenoord allang in de tegenaanval was voordat er iemand in dat studiootje wakker schoot en besloot Vitesse alsnog een penalty te geven.

Ik ben altijd mordicus tegen deze onzin geweest. Een videoref is leuk voor een hockeywedstrijd waar het publiek druk is met netwerken, belegen corpsbal-anekdotes ophalen en het fatsoeneren van het boerenbont zakdoekje om de nek van labrador Roderick. Dan maakt het niet uit dat de wedstrijd om de haverklap wordt stilgelegd om te kijken of Evert-Jan dan wel Piet-Hein de hockeybal tegen zijn grote teen kreeg. Maar voetballiefhebbers willen dat geëmmer niet hebben. Niet zeiken, door voetballen a.u.b.! Kijk, dat er doellijntechnologie bestaat is prima. Gewoon een zoemer die aangeeft of een bal wel of niet over de lijn is. Punt uit. Niemand die achteraf gaat oordelen of het wel of niet zo was. Pas als er mensen aan te pas komen, gaat het fout. Hoeveel hulpmiddelen ze ook hebben.

Bij Willem II – Roda, een heerlijke wedstrijd, scoort Avdijaj gewoon een prima doelpunt. Dat er een halve minuut daarvóór mogelijk hands was gemaakt door een Roda-speler deed niet ter zake omdat de bal vervolgens in bezit kwam van een Willem II’er die er mee omsprong zoals je dat van een speler van een staartclub kunt verwachten: onhandig. Gevolg: balverlies en -uiteindelijk- goal voor Roda. Maar omdat ze bij Willem II weten dat er een videoref is, maakten Van de Looi & co op de bank meer misbaar dan Luuk de Jong na een verloren wedstrijd. Dus voelde de scheidsrechter zich genoodzaakt de videoref te raadplegen. We mochten als kijker mee gluren en zagen arbiter Jochem Kamphuis in dat hokje met monitors de situatie in slow motion tien keer terugkijken voor hij tot de conclusie kwam dat het inderdaad hands was van Rosheuvel. Dat Roda daar geen direct voordeel uit haalde omdat Willem II in balbezit kwam, deed kennelijk niet ter zake. Hands is hands. Doelpunt afgekeurd en Roda een mogelijke kans op de bekerfinale door de neus geboord.

Beste KNVB: spelers moeten een wedstrijd beslissen, niet de videoreferee.
Beste KNVB: spelers moeten een wedstrijd beslissen, niet de videoref. Die moet, ook met al die monitors, een wedstrijd aanvoelen en niet twee minuten terugspoelen om een mogelijk vlekje te vinden. Technische innovaties moeten een hulpmiddel blijven en geen doel op zich.

Als de KNVB meer eerlijkheid wil, kan het beter de videoref in bekerwedstrijden afschaffen en een veel logischer besluit nemen: de bekerfinale in een neutraal stadion laten afwerken als Feyenoord daar (en wie twijfelt daar aan) straks weer in staat. Want in 010 loten ze zo al genoeg thuiswedstrijden: van de afgelopen vijftien duels dertien keer thuis. Probeer dat maar eens te gooien met je dobbelsteen. Kwestie van geluk. Kan Feyenoord ook niet helpen. Maar dan mag je die finale best eens buiten je eigen Kuipie spelen.
za 03 februari 2018 om 12:15 - 03 februari 2018 om 12:15 # 1192
Voorspel de wedstrijd
Niet ingelogd
Log in of word lid om een voorspelling te kunnen plaatsen
vrijdag 10 mei 2024 om 20:00
Euroborg



FC Groningen


Roda JC Kerkrade

Ik geef wijzijnrodajc.nl toestemming mijn emailadres te delen met Roda J.C. B.V. zodat Roda J.C. B.V. mij kan benaderen inzake de seizoenkaart campagne 2023/2024.

Ik wil een reminder ontvangen voorafgaan aan de wedstrijddag indien ik mijn voorspelling nog niet heb doorgegeven.

WZRJC Poule klassement