×Niet ingelogd
Log je in of Maak een account aan om berichten te kunnen plaatsen op ons forum!
butcher


‘Profclub koop je niet als een pak suiker’
Hij woont in een kasteel en rijdt in een peperdure Lamborghini. Maar nu heeft miljonair Salar Azimi (35) zijn oog laten vallen op Roda JC. „Er ligt een concreet bod op tafel”, laat de flamboyante zakenman weten. „Wij zijn 100 procent serieus.”
DOOR RON LANGENVELD

KERKRADE

Bescheidenheid is aan Salar Azimi niet besteed. „Wij kunnen ervoor zorgen dat Roda financieel weer fit wordt”, klinkt het zelfverzekerd. „En we kunnen Roda naar nieuwe sportieve successen leiden.” Aan ambitie geen gebrek dus bij de gefortuneerde ondernemer die zich deze week naast Aleksei Korotaev voor een mogelijk overname bij de club heeft gemeld.

Over de hoogte van het bedrag waarvoor Azimi Roda mogelijk wil overnemen, wilde Azimi gisteren ‘in het belang van de onderhandelingen’ geen mededelingen doen. „Maar wat mij betreft kan die overname vandaag nog voor elkaar gemaakt worden.” Woensdag voerde de Zeeuw in Kerkrade gesprekken met eigenaar Frits Schrouff en de raad van commissarissen van Roda JC. Aansluitend zag hij de wedstrijd Roda-Ajax. Dat Azimi geen aantoonbare ervaring heeft met het leiden van een voetbalclub ziet de ondernemer zelf niet als een belemmering. „Wij zijn goed in zaken doen en ondernemen. Ik denk dat Roda een club is met heel veel potentie. Dit is een win-win situatie.”

Azimi, die op dertienjarige leeftijd als asielzoeker naar Nederland kwam en hier fortuin maakte, is al langer op zoek naar een voetbalclub. „Ik heb zelf gevoetbald. Ik hou van het balletje en het spel”, zegt hij over zijn beweegredenen. Vorig seizoen dook de Zeeuw op bij NAC in zijn voormalige woonplaats Breda, waar hij de spelers een promotiepremie van een ton in het vooruitzicht stelde. En afgelopen najaar flirtte hij openlijk met FC Dordrecht.

Oostende

Recenter en serieuzer leken zijn kansen om de nieuwe eigenaar van de Belgische voetbalclub KV Oostende te worden. Azimi voedde zelf mede de geruchtenmachine rond zijn belangstelling voor die club door de berichtgeving in de media hierover uitgebreid op zijn facebook-pagina te zetten. „Wij hebben meerdere gesprekken met Oostende gevoerd, maar uiteindelijk is een overeenkomst afgeketst”, liet hij gisteren weten. Maar hoe concreet zijn avances met die club daadwerkelijk zijn geweest? „Meneer Azimi is twee dagen geleden hier geweest voor een verkennend gesprek”, zegt een woordvoerder van de Belgische club. „Maar toen hadden we al een overeenstemming met een andere partij. Dat is dus nooit echt een concreet verhaal geweest. Ze hadden wel serieuze interesse en kenden het dossier.” Oostende presenteerde gisteren verzekeraar Peter Callant als opvolger van Marc Coucke.

Gezien de gang van zaken bij Oostende is de vraag hoe serieus de belangstelling van Azimi voor Roda daadwerkelijk genomen moet worden. Want net als in België spreekt ook de Kerkraadse club bij monde van algemeen directeur Wim Collard nog slechts over een ‘kennismakingsgesprek’ met Azimi. „Ook al meent deze meneer kennelijk dat hij al veel verder is in het proces”, zegt Collard. Op Facebook liet Azimi over Roda weten: ‘Ik wil de nieuwe eigenaar van Oostende feliciteren. Ondertussen hebben wij een nieuwe bod gedaan op een andere topploeg. Een buitenkans om deze prachtige club verder te helpen.’ Maar volgens Collard is er van concrete bedragen of onderhandelingen daarover absoluut nog geen sprake is. „Dat is niet aan de orde. Daar komt ook wel wat meer bij kijken. Je hebt het hier ook niet over het kopen van een pak suiker.”

Roda-eigenaar Frits Schrouff liet woensdagavond evenwel weten een ‘positief gevoel’ aan het gesprek met de Zeeuwse miljonair over te hebben gehouden. Volgens Schrouff zijn echter ook Aleksei Korotaev en ‘nog andere partijen’ in beeld voor een mogelijke overname van de club. Schrouff is sinds 2015 eigenaar van Roda, maar wil van zijn aandelen af. Belangrijke voorwaarde voor de huidige eigenaar is daarbij dat Roda in goed handen terechtkomt. Of Salar Azimi aan de selectiecriteria van Schrouff voldoet zal de komende tijd moeten blijken.

Spraakmakend

Mocht Roda met de rijke Zeeuw in zee gaan, dan haalt de Kerkraadse club in ieder geval een spraakmakende geldschieter in huis. Azimi rijdt in een opvallende zilverkleurige en peperdure Lamborghini en woont in een kasteel in Aardenburg. Hij begon als telecom-ondernemer, maar zat ook in de kledingbranche en runt tegenwoordig onder andere een hotel in Aardenburg. Salar Azimi en zijn zakenpartner en broer Sasan schromen niet om hun vergaarde rijkdom te tonen. De facebook van Azimi puilt uit van dure auto’s en luxe feesten met kreeft en spuitende champagne. Daarnaast was Azimi op televisie te zien in de Belgische reallifesoap The Sky is the Limit, en het programma Steenrijk, Straatarm.
vr 09 februari 2018 om 15:01 - 09 februari 2018 om 15:01 # 2188
Voorspel de wedstrijd
Niet ingelogd
Log in of word lid om een voorspelling te kunnen plaatsen
vrijdag 10 mei 2024 om 20:00
Euroborg



FC Groningen


Roda JC Kerkrade

Ik geef wijzijnrodajc.nl toestemming mijn emailadres te delen met Roda J.C. B.V. zodat Roda J.C. B.V. mij kan benaderen inzake de seizoenkaart campagne 2023/2024.

Ik wil een reminder ontvangen voorafgaan aan de wedstrijddag indien ik mijn voorspelling nog niet heb doorgegeven.

WZRJC Poule klassement