Roda JC wint beroepszaak; verdere puntaftrek afgewend
do 27 februari 2020 om 13:44

Roda JC wint beroepszaak; verdere puntaftrek afgewend
do 27 februari 2020 om 13:44

Roda JC Kerkrade heeft een verdere puntenaftrek afgewend. De Licentiecommissie van de KNVB legde de BVO op 1 november 2019 een straf op van één puntaftrek. De club ging in beroep, waarna de Beroepscommissie licentiezaken van de KNVB het verweer onlangs gegrond verklaarde.

Op maandag 28 oktober 2019 moest er een garantstelling voor het begrotingstekort over het seizoen 2019-2020 bij de Licentiecommissie worden ingediend. Deze garantstelling kwam er met behulp van een aantal ondernemers, samenwerkend en bekend als ‘De coalitie‘. In de dagen erna hebben zij daaraan ook direct uitvoering gegeven en is Roda JC financieel gezond naar de normen van de KNVB. Op het moment van het indienen van de garantstelling had er een handtekening van Hessel Meijer (destijds interim-algemeen directeur van Roda JC) op de stukken moeten staan. Deze handtekening ontbrak echter, maar werd later alsnog toegevoegd.

Met een principiële klacht bij de Beroepscommissie heeft Roda JC zich verzet tegen de grondhouding van de Licentiecommissie dat met een juridische bril wordt gezocht naar onvolkomenheden, in plaats van dat zij onderkent dat de continuïteit van Roda JC werd verzekerd. Dit terwijl het de KNVB met het Licentiereglement te doen is om de continuïteit van betaald voetbalorganisaties.

In een even principieel oordeel, overweegt de Beroepscommissie dat zij heeft te oordelen naar de stand van zaken op de dag van haar oordeel. Nu duidelijk is dat de vermogenspositie van Roda JC daadwerkelijk is versterkt, zoals bedoeld in het besluit van 2 september 2019, oordeelt de Beroepscommissie dat Roda JC heeft voldaan aan dat besluit. Het besluit van 1 november 2019 van de Licentiecommissie is dan ook met deze uitspraak vernietigd.

De aan Roda JC opgelegde sanctie van één wedstrijdpunt aftrek is daarmee definitief van de baan.

Bron: Rodajckerkrade.nl