Jeugdspeler van de Week: Bryan van Hove
zo 05 april 2020 om 16:03

Jeugdspeler van de Week: Bryan van Hove
zo 05 april 2020 om 16:03

Nadat Bryan van Hove (19) tien jaar rondliep bij PSV, kwam hij in 2017 terecht bij Roda JC Kerkrade. Nu speelt hij zijn wedstrijden bij Jong Roda JC en hoopt hij snel de stap naar het eerste te kunnen maken.

Van Hove is een ‘moderne linksback‘. Naast de verdedigende taken, staat hij ook aanvallend zijn mannetje. “Dat komt uit de tijd bij PSV, daar krijg je de bal vaker in je voeten waardoor aanvallen ook als back belangrijk is. Bij Roda is het verdedigen vaak belangrijker, dus met de jaren heb ik beide taken verbeterd."

Glutenallergie
Dat hij in 2017 weg moest bij PSV, kreeg hij te horen na een gesprek met de trainer van de O17 van de Eindhovenaren. “Omdat ik een glutenallergie heb, liep ik achter met mijn groei. Dat was nooit echt een groot probleem geweest, maar op dat moment was het voor beide kanten beter om uit elkaar te gaan."

Bij FC Groningen, VVV-Venlo en Roda JC heeft de in Weert geboren verdediger stageplekken aangeboden gekregen. Uiteindelijk ging zijn keuze naar Kerkrade: “Bij Groningen was het te duur om een speler uit Limburg te laten overkomen en bij VVV was er geen zekerheid dat er een Jong VVV-team zou komen." Roda had die zekerheid wel en daarbij kreeg hij de complimenten van voormalig-linksback Boldizsár Bödör, die toen trainer was bij de O19. "Dat Bödör van mij was gecharmeerd, was extra gaaf en zorgde voor het juiste gevoel."

Jeugdinterlands
In zijn laatste jaar bij PSV kreeg de verdediger nog een uitnodiging voor België O17. “Op 6 april 2017 maakte ik toen mijn debuut tegen Tsjechië. Ik speelde tachtig minuten en tot op heden is het daarbij gebleven." Dat kwam omdat hij een toernooi miste wegens een knieblessure én door zijn stap naar Roda JC. “De scouts van de nationale teams staan gewoon vaker bij clubs als PSV en minder bij Roda JC. Ze zullen mij heus nog wel kennen en misschien wel volgen bij de KBVB, maar tot een ‘call up‘ is het helaas niet meer gekomen."

Bij Roda JC speelt Van Hove zijn wedstrijden nu al twee seizoenen bij Jong Roda JC. Vorig seizoen speelde hij eigenlijk alles, dit seizoen heeft hij zijn plek soms moeten afstaan aan Mitchel Keulen of Juan Alonso. “Natuurlijk vind ik het teleurstellend als er een speler van het eerste op mijn positie komt te spelen, want ik wil zoveel als mogelijk spelen om beter te worden."

Ervaringsdeskundige Schlösser
Afgelopen seizoen kreeg Van Hove al beloftes voor deze jaargang, maar nadat Harm van Veldhoven vertrok als directeur, gingen de beloftes met hem mee. “Dat was wel een mentaal deukje, maar omdat ik al mocht meetrainen bij het eerste heb ik een lange tijd met Pepijn Schlösser gepraat."

Schlösser moest zelf hard werken en lang wachten op zijn doorbraak bij Roda JC, maar inmiddels heeft de Limburger al veertig duels gespeeld. “Hij zei mij dat ik fit moest blijven en mentaal sterk moest zijn. ‘Zodat als ze je nodig hebben, je er staat‘." En aan die woorden houdt Van Hove zich. “Als ze mij komend seizoen erbij willen hebben, al is dat als derde of vierde linksback, zou ik onmiddellijk ‘ja‘ zeggen."

Bron: Rodajckerkrade.nl

Meer binnen de "Jeugdspeler van de week" serie

za 11 april 2020 om 16:03
Jeugdspeler van de Week: Mikel Nuhaj

vr 20 maart 2020 om 17:22
Jeugdspeler van de Week: Sami Ouaissa

vr 06 maart 2020 om 16:12
Jeugdspeler van de Week: Clint Ghijsen

do 20 februari 2020 om 00:21
Jeugdspeler van de week: Safouane Ahidar

vr 14 februari 2020 om 14:22
Jeugdspeler van de week: Fadek Gobitaka

vr 07 februari 2020 om 15:23
Jeugdspeler van de week: Jimmy Vijgen