Jeugdspeler van de Week: Mikel Nuhaj

Dit seizoen draagt Mikel Nuhaj (18) voor het vijfde jaar het tenue van Roda JC Kerkrade. De centrale verdediger uit het Belgische Maasmechelen is daarin jeugdinternational van Albanië geworden.

Zijn allereerste stapjes maakte Nuhaj in zijn geboorteplek bij Eendracht Maasmechelen. Na twee jaar besloot hij zelf om zich aan te melden bij de talentendagen van MVV Maastricht, waar hij ook werd toegelaten. “Ik was er aanvoerder en de club zag ook toekomst in mij," vertelt Nuhaj. Toch besloot hij om in 2015 naar Roda JC te willen overstappen.

Tegenwerken
“MVV was daar niet blij mee, want het kwam een beetje uit het niets. Ik zag echter meer toekomst voor mijzelf bij Roda JC, dat mij ook al een tijdje volgde.” Echter bleek het niet zo gemakkelijk te gaan, want de Maastrichtse club wilde zijn overgang naar Roda JC niet goedkeuren. Nuhaj besloot daarom om MVV in dat besluit buitenspel te zetten, want hij liet zich overschrijven naar Patro Eisden. “Ik speelde daar één wedstrijd en ben richting Kerkrade gegaan.”

“Waarom ik meer potentie bij Roda JC zag,” denkt Nuhaj terug. “Nou, de trainingen en trainers zijn beter. Hier kun je ook met privézaken bij de trainers terecht.” Los daarvan was ook het sportieve gedeelde aantrekkelijker: “Als we met MVV tegen de jeugdteams van Roda JC moesten spelen, verloor MVV altijd met 4 of 5-0.” In het seizoen 2018/19 was oud-speler Nathan Rutjes zijn coach en dat viel Nuhaj wel in de smaak: "Los van alle ervaring die hij had, bleef hij mij aansporen om door te gaan. Nathan is een fijn persoon en een goede trainer," aldus Nuhaj.

Jeugdinternational
Van de gevoelige overstap naar Kerkrade heeft hij zeker geen spijt. “Ik merk dat ik gewoon veel beter ben geworden op andere punten. Én ik heb al uitnodigingen gekregen voor de diverse jeugdteams van Albanië.” Zo’n twee jaar is Nuhaj jeugdinternational van zijn vaderland, waar hij eens in de zoveel tijd naartoe moet voor trainingen of wedstrijden. “En daar speel ik dan met jongens die bij bijvoorbeeld AS Monaco of Chelsea spelen, dan voel ik mij als Roda JC-speler toch een beetje klein, haha.”

Op dit moment maakt Nuhaj deeluit van de U19, maar mag hij zich ook af en toe melden bij Jong Roda JC. Dat beide teams onder leiding staan van Danny Volkers, ziet Nuhaj als een voordeel. “Je kent elkaar en weet wat je van elkaar kan verwachten, dat vind ik fijn.” Dat gevoel heeft hij ook met betrekking tot zijn medespelers. “Ik trek veel op met Fabio, Quinten en Gereno (Sposito, Beckx en Janssen, red.). Op het moment dat er een vaste kern is in een team, kom ik veel beter uit mijn verf.” Dat was ook het grote verschil wanneer hij zich bij Albanië moet melden. “Ik kende daar op het begin helemaal niemand, al is dat nu ook weer veranderd.”

Zijn doel was om dit jaar al bij het eerste te komen, maar dat is nog te vroeg. “Ik moet het vooral hebben van hard werken en dat blijf ik ook doen. Mijn doel heb ik bijgeschaafd naar komend seizoen, want ik weet van mijzelf dat ik het in mij heb.”

Bron: Rodajckerkrade.nl

ikel NuhajJeugdspelerRoda academy
Meer nieuws

za 28 november 2020 om 16:23
Roda JC verslaat Excelsior in eigen huis

za 28 november 2020 om 16:20
De visie van Jurgen - 'Stijgende lijn'

vr 27 november 2020 om 12:00
Thijmen heeft altijd een lach op zijn gezicht

do 26 november 2020 om 20:26
Dubbele wijziging laatste twee duels

wo 25 november 2020 om 14:21
Roda JC vanaf seizoen 2021-2022 op natuurgras

Meer binnen de "Jeugdspeler van de week" serie

zo 05 april 2020 om 16:03
Jeugdspeler van de Week: Bryan van Hove

vr 20 maart 2020 om 17:22
Jeugdspeler van de Week: Sami Ouaissa

vr 06 maart 2020 om 16:12
Jeugdspeler van de Week: Clint Ghijsen

do 20 februari 2020 om 00:21
Jeugdspeler van de week: Safouane Ahidar

vr 14 februari 2020 om 14:22
Jeugdspeler van de week: Fadek Gobitaka

vr 07 februari 2020 om 15:23
Jeugdspeler van de week: Jimmy Vijgen