Roda JC geeft vroege voorsprong weg tegen Almere City FC
za 10 oktober 2020 om 12:00

Roda JC Kerkrade heeft vanavond in een regenachtig Yanmar Stadion met 2-1 verloren van Almere City FC. De ploeg uit Kerkrade gaf een vroege voorsprong in de eerste helft alweer uit handen.

Roda JC zocht direct na het eerste fluitsignaal de aanval op. Een voorzet vanaf rechts viel stil in de zestienmeter waarna de verdedigers van Almere de bal niet goed weg kregen. Patrick Pflücke pikte de bal op en schoot deze snoeihard tegen de onderkant van de lat, tegen de touwen; 0-1 na amper één minuut speeltijd.

Bouyaghlafen was na vijf minuten dichtbij de gelijkmaker. Hij kapte de Roda-verdediging uit en schoot de bal nét langs de paal. Even later voorkwam doelman Santos - die zijn eerste wedstrijd voor Roda JC speelde - een kopkans van Verheydt. Na een klein halfuur spelen kreeg diezelfde Verheydt wel een kopkans en die was direct raak, 1-1 na 30 minuten speeltijd.

Een dikke tien minuten voor het rustsignaal kon de eerder trefzekere Thomas Verheydt de bal aannemen en klaarleggen op Shayon Harrison. De Almere-speler aarzelde niet en schoot de bal hard in de verre hoek, 2-1 voor de thuisploeg.

Almere City kreeg direct na rust een enorme kans op de derde treffer van de avond. Bouyaghlafen omzeilde doelman Santos en schoot de bal vervolgens in het zijnet. Aan de andere kant van het veld kreeg Stefano Marzo een goede kans op de gelijkmaker. Echter, bokste doelman Woud zijn inzet over het doel, de hoekschop liep op niets uit.

Marzo kreeg enkele minuten later een tweede poging op een treffer. Dit keer werd wederom zijn inzet tot hoekschop verwerkt door de goalie uit Almere. In de minuten hierna golfde het spel op en neer. Roda JC kreeg in de tweede helft meer grip op de wedstrijd. Een kopbal van de aanvallend spelende Marzo ging rakelings langs de verkeerde kant van de paal na een hoekschop van invaller Bakker, die tevens zijn debuut bij Roda JC maakte.

Bij de thuisploeg werd invaller Jearl Margaritha nog een aantal keren gevaarlijk, maar doelman Santos wist een derde treffer te voorkomen. In de slotminuten forceerde beide ploegen nog wat mogelijkheden, maar een doelpunt bleef uit. Eindstand: 2-1.

Op maandag 19 oktober speelt Roda JC het volgende duel in de Keuken Kampioen Divisie. In het eigen Parkstad Limburg Stadion wordt om 20.00 uur afgetrapt tegen Telstar. Dit duel is wederom live te volgen via FOX Sports.