"Benieuwd of wij opnieuw progressie tonen"

“Samen met Telstar delen we momenteel de zevende plek op de ranglijst. Omdat we hogerop willen, is het belang van deze wedstrijd meteen verklaard.

De overeenkomst in onze laatste twee duels was dat we vooral na rust het initiatief pakten. Toch slaagden we er tegen FC Volendam en Almere City niet in dat overwicht in meer doelpunten uit te drukken. Daarom is het belangrijk dat we stabieler worden. Tenslotte kunnen we heel aardig voetballen.

Waar mogelijk spelen we aanvallend en ook conditioneel zijn we sterk. Toch kost het tijd om ons plan te perfectioneren en onszelf te ontwikkelen. In mijn optiek is dat het leukste aspect van het trainersvak. Vertrouwen is daarin een belangrijke factor. Ik denk dat we veel beter kunnen en dus meer van onszelf overtuigd moeten zijn. Als dat lukt, belooft het veel goeds voor de toekomst.

Met de komst van Danny Bakker hebben we een absolute aanwinst binnengehaald. Danny is een technische speler die veel overzicht heeft en erg goed is aan de bal. Met bijna tweehonderd wedstrijden in de Eredivisie achter zijn naam weet hij wat er gevraagd wordt. Tegelijkertijd is hij met zijn vijfentwintig jaar nog jong genoeg om door te groeien. Aangezien hij bij ADO Den Haag de complete voorbereiding heeft meegemaakt, is hij helemaal fit en meteen inzetbaar.

Het aantrekken van Miquel Santos heeft alles te maken met de blessure van Jan Hoekstra. Daardoor waren we kwetsbaar op de keeperspositie. Met de komst van Miquel kunnen we Jan nu de tijd geven om fit te worden zonder risico‘s te lopen. Voor ons geen overbodige luxe. Met Youri Roulaux, Loek Hamers en Dylan Vranken hebben we namelijk de beschikking over talentvolle, maar ook heel jonge keepers die nog veel moeten leren. Miquel heeft daarentegen al behoorlijk veel ervaring. Hij heeft een rustige uitstraling, laat zich niet gek maken en heeft met zijn 1.93 meter een goede lengte. Daarnaast kan hij ook voetballend uit de voeten.

Net als afgelopen seizoen doet Telstar het deze jaargang opnieuw prima. Met hun afwijkende 5-3-2 systeem spelen ze gedurfd en attractief voetbal. Omdat ook wij het van het voetbal moeten hebben, kan het een leuke wedstrijd worden. Ik ben vooral benieuwd of wij opnieuw progressie tonen. Belangrijk is dat wij ook vanavond met durf en lef spelen. Als dat lukt, hebben we meeste kans op de volle winst."

Tekst: Bert Jan Boer

Bron: Rodajckerkrade.nl

Jurgen Streppel
Meer nieuws

za 28 november 2020 om 16:23
Roda JC verslaat Excelsior in eigen huis

za 28 november 2020 om 16:20
De visie van Jurgen - 'Stijgende lijn'

vr 27 november 2020 om 12:00
Thijmen heeft altijd een lach op zijn gezicht

do 26 november 2020 om 20:26
Dubbele wijziging laatste twee duels

wo 25 november 2020 om 14:21
Roda JC vanaf seizoen 2021-2022 op natuurgras

Gerelateerd nieuws

ma 29 juni 2020 om 16:33
Remond Strijbosch nieuwe assistent-trainer Roda JC

za 14 november 2020 om 12:00
'Negatieve spiraal ombuigen'

za 05 september 2020 om 13:14
Roda JC terugbrengen waar het thuishoort

vr 02 oktober 2020 om 13:22
Streppel: "We kunnen èn moeten veel beter"

za 28 november 2020 om 16:20
De visie van Jurgen - 'Stijgende lijn'