Stichting SINA tweede hoofdsponsor Roda JC
za 31 oktober 2020 om 13:49

Stichting SINA tweede hoofdsponsor Roda JC
za 31 oktober 2020 om 13:49

Op 28 augustus 2020 verkreeg de Flow Traders Foundation de rechten voor het hoofdsponsorschap van Roda JC gedurende het seizoen 2020-2021. Zoals reeds gecommuniceerd kiest de Foundation bewust voor vier goede doelen en/of stichtingen op de voorzijde van de Roda JC- tenues.

Beleef Kerkrade prijkte gedurende de eerste periode met haar logo op de voorzijde van het Roda JC-tenue. Vanaf de tweede periode is het nu de beurt aan Stichting Samen Is Niet Alleen (SINA).

SINA VERDIENT DE AANDACHT


“Het doel van de Flow Traders Foundation is om mensen in nood te helpen, waarbij we ons in eerste instantie richten op het bestrijden van armoede. Dit doen we door initiatieven te ondersteunen die gericht zijn op het bieden van eenmalige of structurele hulp aan hen die dat het meest nodig hebben. Deze ondersteuning kan financieel zijn, maar ook door het inbrengen van kennis en tijd door vrijwilligers of door een combinatie van beide. De Foundation opereert wereldwijd, maar júist ook een meer lokaal initiatief als Stichting SINA past, door haar structurele ondersteuning van kwetsbare mensen in de samenleving, goed binnen de doelstelling."

TROTS


“Wij bij Stichting SINA zijn erg trots op de samenwerking met Roda JC en dat zij door deze samenwerking meer ruchtbaarheid willen geven aan armoede in Nederland. Het is helaas nog een ontzettend veelvoorkomend probleem; in grote steden leeft maar liefst 1 op de 6 personen onder of nabij de armoedegrens. Door de steun van een nationale club, die zal zorgen voor landelijke naamsbekendheid, willen wij proberen om de taboe van armoede af te halen. Door te laten zien dat het helpt om het kenbaar te maken en dat het iedereen kan overkomen. Juist in deze moeilijke tijd is de aandacht hard nodig. Wij zijn Roda JC en de Flow Traders Foundation ontzettend dankbaar dat zij dit voor ons mogelijk maken."

KWETSBARE MENSEN


Stichting Samen Is Niet Alleen (SINA) zet zich in voor kwetsbare mensen in Amsterdam. De verschillende projecten bieden ondersteuning op maat bij hulpvragen vanuit diverse leeftijdsgroepen met hun specifieke behoeftes, waarbij de verbetering van de kwaliteit van iemand centraal staat. Thema´s die Stichting SINA aanpakt variëren van voorzieningen voor baby´s, zwemles, muziekles of een sportabonnement voor kinderen, tot het bieden van praktische steun aan alleenstaanden, het vinden van een praktijkstage voor herintreders en zorg voor ouderen. Tevens worden er huisbezoeken georganiseerd bij gezinnen die een kleine bestedingsruimte hebben en wordt er een plak van aanpak gemaakt op basis van hun hulpvraag.

Vandaag (31 oktober 2020) zal Roda JC voor het eerst aantreden met het logo van Stichting Samen Is Niet Alleen op de voorzijde van het tenue. Om 16.30 uur trapt Roda JC in het Parkstad Limburg Stadion af tegen FC Den Bosch.

Bron: Rodajckerkrade.nl