De visie van Jurgen - 'Ballen tonen'
za 31 oktober 2020 om 00:00

De visie van Jurgen - 'Ballen tonen'
za 31 oktober 2020 om 00:00

“Voor de nederlaag tegen Fortuna Sittard kan ik allerlei excuses bedenken. Ook kan ik er een mooi verhaal over ophangen. Maar dat is me te gemakkelijk en daar heb ik geen zin in. Onze start was gewoon heel erg slecht, vervolgens deed de wedstrijd er eigenlijk niet meer toe.

Het vuurwerk dat de supporters voor de wedstrijd afstaken, ontbrak bij ons. In de beginfase lieten we ons volledig aftroeven. Ik snap dat onze fans hier heel chagrijnig van zijn, maar dat geldt zeker ook voor ons. Na de 2-0 achterstand was het krachtsverschil er niet meer, maar toen was het te laat. Het restant van de wedstrijd waren we veel in balbezit, maar speelden we in een te laag tempo en lukte het ons onvoldoende om vooruit te spelen.

Om een dergelijk duel te winnen, moet elk individu boven zichzelf uitstijgen. Afgelopen woensdag slaagden teveel spelers daar niet in. Positief is dat we ons herpakten en ons niet naar de slachtbank lieten leiden

Daarom zie ik de wedstrijd tegen Fortuna als een incident. Het werken bij Roda JC ervaar ik als hartstikke prettig. Er heerst rust binnen de organisatie en de spelersgroep heeft voldoende potentie. Maar het staat of valt hoe graag je iets wilt. Dat geldt voor het hele leven, niets komt je zomaar aanwaaien.

Het mag duidelijk zijn dat we toe zijn aan een overwinning. Een zege helpt altijd om over een drempel heen te komen. Dat zal bij winst op FC Den Bosch ook voor ons gelden. Toch moeten we niet zozeer naar de tegenstander kijken, maar vooral heel kritisch naar onszelf. Wij moeten vandaag de duels aangaan met de absolute wil om te winnen en ballen tonen!"

Tekst: Bert Jan Boer

Bron: Rodajckerkrade.nl