2020 met een overwinning afsluiten
zo 20 december 2020 om 18:08

2020 met een overwinning afsluiten
zo 20 december 2020 om 18:08

“Vandaag sluiten we de eerste competitiehelft af. Terugblikkend hebben we nergens punten gestolen, maar wel vaak verspeeld. Omdat we steeds meer op elkaar ingespeeld raken, kunnen we na de winterstop alleen maar beter worden. Daar ben ik vast van overtuigd.

Natuurlijk was de late gelijkmaker van Helmond Sport afgelopen maandag heel frustrerend. Als je op een 2-0 voorsprong staat, mag je die niet uit handen geven. Hoewel we in de tweede helft verzuimden om zelf te voetballen, gaven we opnieuw vrijwel geen kansen weg. Maar weer vielen de tegentreffers door persoonlijke fouten. Dat gebeurt ons te vaak en dat moet er echt uit.

Mede daardoor zijn we met zeven puntendelingen de kampioen van de gelijke spelen. Slechts vier ploegen leden minder nederlagen dan wij en maar vijf teams incasseerden minder tegendoelpunten. Dergelijke statistieken dragen bij aan een hoge plek op de ranglijst, maar dan zullen we wel meer moeten scoren. Daarom hoop ik dat jongens als Fabian Serrarens en Erik Falkenburg, die tot nu toe nog maar amper hebben samengespeeld, steeds fitter worden.

Al met al kunnen we heel aardig voetballen en zijn we dus moeilijk te verslaan. Veel wedstrijden gingen gelijk op, alleen bij De Graafschap zijn we weggespeeld. De bereidheid van de jongens is groot. Ze willen heel graag en zijn heel coachbaar. Maar om de play-offs te bereiken, zullen we de stijgende lijn moeten doortrekken en minder domme fouten moeten maken.

Go Ahead Eagles, de tegenstander van vanavond, speelt altijd met een gedegen plan. Het is een goed georganiseerde ploeg die, met slechts dertien tegendoelpunten, heel weinig kansen weggeeft. Het zal dus heel lastig worden om hen te verslaan. Toch zou het heel fijn zijn om 2020 met een overwinning af te sluiten. Als dat lukt, staan we weer op een play-off plek en zijn we op de goede weg. In het nieuwe jaar kunnen we dan alleen maar beter worden."

Tekst: Bert Jan Boer

Bron: Rodajckerkrade.nl