Gezond in Mijn Streek introduceert vandaag het programma Geen Schuld, een initiatief in samenwerking met de gemeente Kerkrade dat financiële zorgen en problemen bespreekbaar maakt en jongeren in de regio Parkstad ondersteunt bij het omgaan met geldzaken.
Dit programma is speciaal ontwikkeld om jongeren in de regio Parkstad te helpen hun financiële situatie te beheren en zonder schaamte over geldproblemen te praten. Het initiatief zet zich in om financiële bewustwording te vergroten en ondersteunt jongeren bij het omgaan met hun financiën.
Het officiële startsein van Geen Schuld wordt gegeven tijdens de thuiswedstrijd tegen FC Volendam, waarbij de spelers van Roda JC eenmalig met rode rugnummers spelen. Hiermee vragen we als club extra aandacht voor dit belangrijke onderwerp dat zoveel jongeren in Parkstad raakt.
Samen staan we sterker
Onze Algemeen Directeur, Jordens Peters, legt uit waarom we deze campagne zijn gestart: “In financiële zorgen sta je nooit alleen. Wij weten hoe uitdagend het kan zijn om grip te houden op je uitgaven en inkomsten. Met Geen Schuld willen we onze jongeren aanmoedigen om hulp te zoeken zonder schaamte, en willen we als club laten zien dat we er voor hen zijn. Als Roda JC werken we zelf ook aan een gezond financieel beleid, en die waarde dragen we graag uit naar onze supporters en de hele regio."
Extra aandacht voor jongeren in kwetsbare situaties
De campagne wordt mede mogelijk gemaakt door de partners Flow Traders Foundation en Hartwig Foundation. Deze bedrijven uit de financiële sector zetten zich in om jongeren in Parkstad financieel weerbaarder te maken en hen te helpen geldproblemen te voorkomen. Geen Schuld richt zich specifiek op jongeren tussen 14 en 27 jaar oud. Voor velen markeert de 18e verjaardag een plotselinge overgang naar financiële zelfstandigheid, een verandering waar niet elke jongere goed op is voorbereid. Geen Schuld benadrukt dat dit een kwetsbare leeftijd is, vooral in een tijd waarin online verleidingen groot zijn en inkomsten vaak beperkt of wisselend. Voor jongeren die in een kansarmere omgeving opgroeien, zijn de risico's nog groter, zeker als er in de familie al sprake is van schulden.
“Geen Schuld sluit naadloos aan bij onze maatregelen en voorzieningen om inwoners van Kerkrade te helpen bij geldproblemen. Voor jongeren is het des te belangrijker om al vroeg goed te leren omgaan met geld. Want jong geleerd, is oud gedaan,” aldus wethouder John Roland.
Samen werken we aan een schuldenvrije toekomst
In samenwerking met SchuldHulpMaatje Parkstad en stichting JENS bieden we jongeren praktische hulp. Samen met hen willen we jongeren en hun families informeren over verantwoord financieel gedrag en de mogelijkheden voor hulp in de regio. Met trainingen en 1-op-1 coaching, die onder andere plaatsvinden in ons eigen Parkstad Limburg Stadion, zorgen we voor toegankelijke ondersteuning. Op deze manier kunnen we jongeren begeleiden bij het ontwikkelen van gezonde financiële gewoontes en hen helpen om zelfverzekerd met geld om te gaan.
“We willen laten zien dat er altijd hulp is en dat financiële problemen bespreekbaar zijn. Ook al heb je schulden, er staan mensen klaar om je te helpen. Het is geen schande en je bent zeker niet alleen, Door de krachten te bundelen met lokale partners, hopen we jongeren echt een stap verder te helpen," aldus Peters.
Lees meer op geenschuld.nl Bron: rodajckerkrade.nl