Roda JC verliest oefenduel van Union Saint-Gilloise
wo 04 september 2024 om 16:51

Roda JC Kerkrade heeft met 3-2 verloren van het Belgische Union. Voor Roda JC scoorde Enrique Peña Zauner en Saydou Bangura. Nieuwkomer Cain Seedorf maakte zijn officieuze debuut en Nils Röseler keerde terug van een blessure.

Roda JC kwam vroeg op voorsprong in België. Na een diepte pass kwam Ryan Leijten in het strafschopgebied uit. Hij draaide weg bij zijn tegenstander en Bediende Peña Zauner. De Venezolaan schoot vervolgens raak. Heel lang kon er niet van de voorsprong genoten worden. Een kleine tien minuten later scoorde Elton Kabunga namelijk de 1-1.

Kort hierna kwam Roda JC op achterstand. Muhammed Fuseini benutte een strafschop. In het vervolg hadden beide teams nog kunnen scoren. Voor Roda JC kreeg Thomas Oude Kotte een goede kopkans, aan de andere kant kopte Kabunga op de lat.

In de tweede helft had trainer Bas Sibum zijn elftal op acht plaatsen gewijzigd. Alleen Justin Treichel, Orhan Dzepar en Joey Müller bleven staan. Al snel werd de stand gelijk getrokken. Na goed werk van Patriot Sejdiu gaf Nathan Markelo de bal voor op Saydou Bangura. Na een kleine tussenkomst van de doelman, wist de spits toch te scoren.

In het vervolg moest Roda JC toch nog een doelpunt toestaan. De boomlange Promise David schoot in de korte hoek, via de binnenkant van de paal, de 3-2 binnen.

Eindstand

3-2

SCOREVERLOOP

9’ 0-1 | Enrique Peña Zauner (Ryan Leijten)
18’ 1-1 | Elton Kabunga
22’ 2-1 | Mohammed Fuseini (Strafschop)
53’ 2-2 | Saydou Bangura (Nathan Markelo)
67’ 3-2 | Promise David